II POIKUE (”lakupatukkalapsoset”)

Vanhemmat: SY Eedenin Shining Star (Shany) x SY Metsännenän Nukka (lisätietoa isästä täällä).

Poikaset (s. 8.8.2006):

SY Tähdenlennon BisBis SY0608-191N

SY Tähdenlennon Pepe SY0608-194U

SY Tähdenlennon Ässä SY0608-193U

SY Tähdenlennon Kick SY0608-192U 

Shany ja Nukka olivat treffeillä 3-5.7.2006.

8.8.2006 elämänsä aloitti neljä suloista ”mustikkaa”, yksi tyttö ja kolme poikaa. Tämän poikueen kohdalla kaikki sujui hyvin, lukuun ottamatta ”raitanaama-pojan” eli Kickin ihotulehdusta ja antibioottikuuria. Ikävä tauti sai ilmeisesti alkunsa siitä, kun mamma kuljetti pienokaistaan niskasta hampaillaan kiinni pitäen. Iho rikkoutui, ja siitä aiheutui ihon alla levinnyt tulehdus. Onneksi oireet huomattiin heti ja lääkitys päästiin aloittamaan nopeasti.

Tummat poikaset nimettiin lakupatukoiden mukaan ja ne pääsivät muuttamaan uusiin koteihinsa lokakuun alussa.


SY Tähdenlennon BisBis (SY0608-191N)

 


 

 

Joukkion ainoa tyttö sai nimekseen BisBis. Tyttö peri isältään kauniin mustan maskin ja on luonteeltaan reipas ja kiltti. Nimi valikoitui valitun teeman, eli lakupatukoiden joukosta sillä perusteella, että se kuulosti meistä kivalta ja sopi tulevan omistajansa suunnittelemaan kutsumanimeen ”NuuNuu”. 


SY Tähdenlennon Pepe (SY0608-194U)

  


 

 

Pepe oli isoine nappisilmineen pienestä pitäen todellinen hurmuri. Viime poikueen Bountyn tapaan sillä oli tapana pitää otsapiikkinsä jatkuvasti alhaalla, mitä jo vauvan työnimi ”Rohkia” antoi odottaa. Pepe olikin siis alusta asti ollut poikueen rohkein ja helposti käsiteltävissä. Intoa tutkimusretkiin ja vaahtisteluun löytyi myös kiitettävästi. Nimi herralle valikoitui puhtaasti sen ulkonäön perusteella: pehmoinen ja kiltti nassu sopi kuin nakutettu pehmoisen pandan nimeen.  

SY Tähdenlennon Ässä (SY0608-193U)  
 

 

 

Ässä muistutti (ja muistuttaa) maskiltaan äitiään Shanya. Masussa sillä on taas isän puolelta peritty hieno kuvio, mistä johtuikin sen työnimi ”Masukuvioinen”. Luonteeltaan poika on myös rohkea ja kiltti sekä innokas tutkimusmatkailija. Piikit pidettiin yleensä selkää vasten. Nimensä poika sai uuden Ässä-lakritsi-lakupötkön mukaan, koska se miellytti korvaamme ja sopi mielestämme myös vauvan olemukseen.  

SY Tähdenlennon Kick (SY0608-192U)  
 

 

Kick oli ehkä poikueen tummin, isomaskinen ja raitaotsainen vaavi, kooltaan kuitenkin alun perin kaikkein pienin. Tällä herralla piisasi luonnetta etenkin ensimmäisinä viikkoina, toisinaan vieläkin, mutta sen saama ekstrahuomio tuotti kuitenkin tulosta: pienestä kasvoi luottavainen ja helposti syliin nukahtava poikanen.

Noin neljän viikon iässä poika sairastui ihotulehdukseen, joka hoidettiin pois päiväjärjestyksestä antibiooteilla. Kick nimettiin ehkä vähän tuntemattomamman lakupatukan mukaan, koska se kuvasi mielestämme hyvin pojan luonnetta: niin hänen synnynnäistä temperamenttiaan kuin haluaan taistella ilkeää tautia (ja lääkeruiskua) vastaan.


 
Takaisin Aikaisemmat poikueet -sivulle

 

 

© Juulia Virtanen 2008