.:Kotona:.

 

SHANY

Virallinen nimi: SY Eedenin Shining Star

Kutsumanimet: Shany, ”Shanttu”

Sukupuoli: naaras

Syntymäaika ja –paikka: 21.11.2005 Kuopio

Kasvattaja: Iina Väisänen

Rekisterinumero: SY0511-114N

Väri: musta

 

Shany on meidän tumma sulotar, joka hurmaa suurilla korvillaan ja nappisilmillään. Neiti on siiliksi todella siisti ja käyttää pitkälti samoja hyväksi todettuja wc-paikkoja illasta toiseen. Sylissä Shanttu viihtyy vallan mainiosti ja pitää oikeastaan aina piikkinsä alhaalla. Juoksupyörään sille on kehittynyt todellinen addiktio. Lisäksi neiti nauttii kovasti lattialla juoksemisesta ja paikkojen tutkimisesta.

 

 

NEVE

Virallinen nimi: HAH Snow White

Kutsumanimet: Neve

Sukupuoli: naaras

Syntymäaika ja –paikka: Pelham, Yhdysvallat

Kasvattaja: Kelly Sosik-Hamor

Rekisterinumero: SY0802-044N

Väri: ruskealumi (US: chocolate white, mahd. double-white)

 

Pieni lumityttömme syntyi keväällä 2008 mahdollistaen lopulta kauan haaveillun USA:n tuontimme. Tytön kutsumanimi merkitsee lunta portugaliksi. Tuonnin aikana Neve kurkisteli ja nuuskutteli kuljetuslaatikossa uteliaana ja lähti heti innokkaasti tutustumaan uuteen kotiinsa, mutta tarkempi luonne selvinnee vasta hieman myöhemmin.

 

Neve on juoksupyörän suurkuluttaja ja hyönteisruokavalion ystävä. Sylissä joskus muodon vuoksi vähän pörhistellään, mutta se johtunee osakseen myös käynnissä olevasta piikinvaihdosta.

 

 

 

 

KIDE

Virallinen nimi: Frost vom Janustal

Kutsumanimet: Kide, ”Kidius”, "Kidukka"

Sukupuoli: uros

Syntymäaika ja –paikka: 10.10.2006 Essen, Saksa

Kasvattaja: Jan Claudius Schwitalla

Rekisterinumero: SY0610-080U (Suomi), IGWZD-JS-1063-z (Saksa)

Väri: harmaalumi (Saksa: chocolate white, het. double-white)

 

Kiteen maahantoimme Saksasta 29.7.2007 vuoden kestäneen etsinnän ja lukuisten vastoinkäymisten jälkeen. Kide on luonteeltaan kiltti ja luottavainen, eikä turhia pörhistele, joskin omaa tahtoa ja itsepäisyyttä löytyy välillä kuin pieneltä höyryveturilta. Valoja Kide ei yleensä siedä, vaan lähtee liikkeelle vasta kun on täysin pimeää. Pesänsä poika rakentaa joka aamu sanomalehtien alle, eikä juuri piittaa sellaisista ylellisyyksistä kuin pesäkoppi, lämpömatto ja juoksupyörä. Ilmeisesti Saksassa vietetty lapsuusaika on jättänyt herran mieltymyksiin pysyvän jälkensä.

 

 

 

 

 

 

.:In memoriam:.

 

COCO

Virallinen nimi: HAH Finland

Kutsumanimet: Coco

Sukupuoli: uros

Syntymäaika ja –paikka: 4.6.2007 Pelham, Yhdysvallat

Kuollut: huhtikuussa -09 neurologisiin ongelmiin

Kasvattaja: Kelly Sosik-Hamor

Rekisterinumero: SY0706-043U

Väri: ruskea(tobiano)pinto (US: gray tobiano pinto)

 

"Finland" (kuten herraa USA:ssa kutsuttiin) syntyi jo viime kesänä ja tarkoitus olikin maahantuoda herra lumitytön kera loppukesästä 2007. Lumityttöjä ei vain valitettavasti syntynyt, joten tuontisuunnitelmamme venähtivät keväälle 2008. Monen mutkan ja pitkän odotuksen jälkeen hurmaavan luonteiseksi kuvailtu Finland kuitenkin lopulta pääsi matkustamaan nimikkomaahansa. USA:han herra jätti jälkeensä parit hienot pinto-poikueet.

 

Luonteeltaan herra on luottavainen ja ystävällinen persoona - hyvä edustussiili esittelyissä ja muissa tapahtumissa. Yöt kulutetaan pitkälti juoksupyörässä juosten, mutta suomalaiseen ruokavalioon on vielä totuttelemista...

 

 

CHILI

Virallinen nimi: Sweetheart von den Little Spines

Kutsumanimet: Chili

Sukupuoli: naaras

Syntymäaika ja –paikka: 30.4.2008, Saksa

Kuollut: 23.11.2008 sijoituskodissa, syy epävarma

Väri: suklaa(tobiano)pinto

 

Chili maahantuotiin keväällä 2008 Saksasta siskonsa Missyn kanssa. Neiti oli luonteeltaan vilkas ja eläväinen ja murrosiän kuohujen tyynnyttyä myös kiltti käsiteltävä. Chilin pienikokoisuus antoi kuitenkin (näin jälkiviisasteluna) aihetta epäillä jonkinlaista sisäistä vikaa, joka sitten laukesi uuteen sijoituskotiin muuton myötä, ja vei tämän hurmaavan neidin luotamme aivan liian varhain. Kaipaamaan jäi meidän lisäksemme myös Chilin sijoitusperhe. Lepää rauhassa pikkuinen.

 

 

DAIM

Virallinen nimi: Puutorin Cara

Kutsumanimet: Daim(sku), ”Hönttä”

Sukupuoli: naaras

Syntymäaika ja –paikka: 3.10.2004 Turku

Kuollut: 17.6.2007 Vammala, syynä peräsuoliprolapsi

Rekisterinumero: SY0504-060N

Väri: vaaleanruskea

 

Daimsku oli meidän perheen ”hönttä” ja aikamoinen suttupytty, mutta juoksi usein orjiaan huoneen ovelle vastaan, pyöri jaloissa kuin koira ja kiipesi vapaaehtoisesti syliin. Yllätyspoikasten jälkeen Daimskulla ei tekemäni periaatepäätöksen mukaisesti teetetty poikasia, vaan hän sai nautiskella "kotirouvan" päivistä.

"Nyt olet vapaa ja mukana tuulen voit kulkea rajalla ajattomuuden. Olet kimallus tähden, olet pilven lento, olet kasteisen aamun pisara hento. Et ole poissa vaan luoksemme saavut mukana jokaisen nousevan aamun. Ja jokaisen tummuvan illan myötä toivotat meille hyvää yötä.

Koskaan ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän, yhtäkkiä huomaa, se loppuikin tähän. On paikkasi tyhjä ja korvaamaton ja kaipuu suuri, sanaton. Lepää kulta pieni rauhassa."
© Juulia Virtanen 2009