III POIKUE (”tummat tähdenlentotenavat”)

Vanhemmat: SY Eedenin Shining Star (Shany) x SY Metsännenän Nukka (lisätietoa isästä täällä).

Poikaset (s. 8.4.2007):

SY Tähdenlennon Sumu SY0704-030U

SY Tähdenlennon Utu SY0704-031U

SY Tähdenlennon Varjo SY0704-032U

SY Tähdenlennon Ilta SY0704-033N


Shany (SY Eedenin Shining Star) ja Nukka (SY Metsännenän Nukka) treffasivat Tampereella 3 - 8.3.2007. Treffit sujuivat muuten ihan hyvin, mutta välillä Shanttu jahtasi Nukkaa (eikä toisinpäin) ja lopulta viimeisenä yönä karkasi (löytyi Mariannen laukusta, vauvan fleecehousujen sisältä). Ei tainnut väliaikaisasumukseen sulkeminen sopia tuolle meidän vapauteen tottuneelle neidillemme. Karkausreissusta muistoksi jäi rupi ja kaljuuntunut kuono, jotka kuitenkin onneksi parantuivat nopeasti.

Poikaset - kolme tummaa poikamustikkaa ja yksi tyttö - syntyivät 8.4.2007. Kaikki ovat kasvaneet hyvin ja olleet alusta asti melko tasakokoisia. Nimet lapsukaisille päätettiin valita seuraavien ehtojen mukaan: a) nimen on jotenkin sovittava Tähdenlento-teemaan (sääilmiöt, sopii "Tähdenlennon" jatkoksi...) ja b) viitattava poikasten tummuuteen (hämäryys, ilta-aika...) sekä oltava tietenkin muutenkin mukavan tuntuisia.

Poikaset muuttivat uusiin koteihinsa luovutusiän saavutettuaan.



 

SY Tähdenlennon Sumu (SY0704-030U)

 

Sumua (työnimeltään "Pisamanaama") voisi luonnehtia innokkaaksi seikkailijaksi ja vaahtistelijaksi, joka poikasista ensimmäisenä alkoi ymmärtää myös kissanraksujen päälle. Omaakin tahtoa tältä lyhytkuonoiselta, poikueen vaaleimmalta nappisilmältä löytyi: saatuaan tarpeekseen silittelyistä poika ilmaisi topakalla tuhinalla, että seikkailujen oli jälleen aika jatkua, Sumun maski ja piikit näyttävät periytyneen äidin puolelta, mutta taipumus "naistenmiesmäiseen" käyttäytymiseen on epäilemättä isä-Nukan peruja. Kosiolauluja on nimittäin harjoiteltu jo neljän viikon iästä - kohteena tietenkin omat sisarukset, kuinkas muutenkaan... Nimi herralle keksittiin vauvana otsassa erottuneiden pisamien (vrt. sumupisarat) perusteella.

Sumu kuoli suruksemme 26.8.2007 tassuun tulleesta haavasta alkunsa saaneeseen yleisinfektioon. Nuku rauhassa pienokainen!




SY Tähdenlennon Utu (SY0704-031U)


Utu, entinen "Kerävauva" sai työnimensä siitä, ettei parilla ensimmäisellä käsittelykerralla suostunut ollenkaan näyttämään naamaansa, vaan pysyi visusti palloksi käpertyneenä. Pian herra sai kuitenkin rohkeutensa kerättyä, ja niin piikkien alta paljastui komea mustamaskinen herra ja kiltti persoona. Utu näyttäisi perineen isänsä Nukan tummien piikkien ja maskin lisäksi myös kiinnostuksen kosioretkiin: ensimmäiset lauleskelut kuultiin jo neliviikkoiselta poikaviikarilta. Utu on veljensä Sumun tapaan innokas seikkailija, kiipeilijä sekä utelias uusien makujen maistelija, minkä vuoksi pojille päätettiin valita saman tapaiset nimet.



SY Tähdenlennon Varjo (SY0704-032U)


Varjo (työnimeltään "Raitanaama II") oli alusta asti rohkea mutta kiltti pieni viikari, kova vaahtistelija ja kiipeilijä. Tarpeen tullen herra osasi kuitenkin ottaa rennosti ja rauhoittua nukkumaan torkuille fleecekasan alle. Kenties rauhallisuutensa vuoksi Varjo joutui myös usein veljiensä kosioharjoitusten uhriksi, muttei ainakaan vielä ennen luovutusikää niitä itse keksinyt aloittaa. Nimensä herra sai komeassa mustassa maskissaan sijaitsevien huomiota herättävien raitojen perusteella. 



SY Tähdenlennon Ilta (SY0704-033N)


Ilta (työnimeltään "Tyttö II") oli poikueen ainoa tyttö, ja hänelle on isältään periytynyt kaunis algerianmusta maski. Luonteeltaan tyttö oli vilkkaisiin veljiinsä verrattuna kiltti ja rauhallinen, minkä vuoksi hänestä on (siiliksi) erittäin helppo ottaa kuvia. Kauneustorkkujen ottamisesta Ilta kehitti todellisen taiteenlajin - kuvaussessioidenkin aikana riitti aina hyvin aikaa pikku unille veljien koettaessa ottaa kuvausrekvisiitasta ilon irti tai karata koko näyttämöltä. Neidin nimen valinta aiheutti meille kaikkein eniten harmaita hiuksia, mutta lopulta löytyi mielestämme kaunis, Tähdenlento- ja tummuusteemaan sekä ennen kaikkea kauniille tytölle soveltuva nimi, Tähdenlennon Ilta.

 



Takaisin Aikaisemmat poikueet -sivulle

 

 

 

 

© Juulia Virtanen 2008