IV poikue "ainokainen"Vanhemmat:

SY Eedenin Shining Star (Shany) x SY Pikkupuiston Sulo

Poikanen (s. 15.11.2007):

SY Tähdenlennon Hehku SY0711-115U


Shany ja Sulo treffasivat tositarkoituksella 12-19.10.2007 ja pariskunnalla tuntui synkanneen mukavasti. Shanttu tosin piti meitä viimeiseen asti kovassa jännityksessä, sillä tiineyden merkit olivat ristiriitaisemmat kuin koskaan aikaisemmin: paino nousi vain 50g (edellisten poikueiden kohdalla jopa noin 200g), ruoka ei maittanut samalla tahdilla kuin aiemmin, päivällä tyttöä ei juuri hereiltä tavannut (toisin kuin aiemmin) ja pesääkin rakennettiin tavallista vaisummin. Loppuvaiheessa nisät kyllä sitten nousivat esille ja olin tuntevinani vatsapeitteiden läpi kovan "möykyn".

15.11.2007 sitten alkoi kuulua hentoista piippausta pesästä ja kyllä vain, parin rakkauden hedelmä - pieni Hehku-poika se siellä ilmoitti olemassa olostaan.


SY Tähdenlennon Hehku SY0711-155U

Hehku oli ensimmäisinä viikkoinaan kovin pieni ja hentoinen, vaikka olikin ainoa lapsukainen. Syystä tai toisesta Shanttu soi ainokaiselleen kuitenkin enemmän huomiota ja suojelua kuin aiemmille poikueilleen ja vahti pesää hyvin tarkasti. Pian poikakin alkoi saada elopainoa reippaampaan tahtiin saadessaan kaiken mammalta heruvan maidon yksin itselleen. "Palvelu pelasi" ja tästä syystä Hehku vietti vanhempanakin usein leppoisia hetkiä pesässä torkuskellen. Mitä sitä maailmaa tutkimaan, kun ruokaa ja unta riittää! 6-8 -viikkoisena herra itsenäistyi kuitenkin vauhdilla ja alkoi maistella uusia ruokia sekä seikkailla äitinsä perässä. Myös juoksupyörää opittiin vikkelästi käyttämään.

Hehkun väri oli alussa melko jännä: piikit olivat vaaleanruskeat mutta maski lähempänä harmaata/mustaa. Nyt näyttäisi siltä, että pojasta tulisi kuitenkin tummanharmaa. Maskin muoto ja piikit lienee peritty äidiltä, mutta maskin otsaraidat (jotka nyt ovat jo pitkälti jääneet valkoisen karvan peittoon), ovat selkeästi isän puolen peruja. Luonteeltaan Hehku on melko luottavainen nuori herra, joka pitää mielellään otsapiikkinsäkin alhaalla. Nimi Hehku valikoitui Tähdenlento-teemanimien joukosta osittain herran tulevien orjien toiveiden perusteella. Nykyisin herra viettää mukavaa elämää uusien orjiensa luona Porissa.

 

Takaisin Poikueet-sivulle

 


© Juulia Virtanen 2008