KASVATUSPERIAATTEENI

 

Kasvatan afrikkalaisia kääpiösiilejä pienimuotoisesti nimellä SY Tähdenlennon ja olen Suomen Siiliyhdistyksen virallisesti rekisteröimä kasvattaja. Olen siis sitoutunut noudattamaan kasvatustyössäni yhdistyksen laatimia kasvattajasääntöjä. Lisäksi pyrin jatkuvasti lisäämään omaa siilitietouttani olemalla aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa. Toimin myös Suomen Siiliyhdistys ry:n Tampereen seudun alajaoston puheenjohtajana (kaudet 2007 ja 2008).

Tavoitteenani on saada aikaan terveitä ja mukavia lemmikkisiilejä, mihin pyrin käyttämällä kasvatukseen vain terveitä, taustoiltaan tunnettuja siilejä (en käytä sukusiitosta) sekä mahdollisuuksien mukaan ulkomaantuonteja siilikantamme kapean geenipohjan laajentamiseksi. Haluan myös pitää poikueiden määrän sellaisena, että kullekin pikkuiselle riittää runsaasti aikaa: käsittelen poikasia päivittäin noin kaksiviikkoisesta eteenpäin, jotta ne tottuisivat hyvin ihmisiin.

Suhtaudun jokaiseen siililapseen yksilönä, jolla on oma synnynnäinen luonteensa. Kasvatukseen käyttämäni eläimet ovat minulle ensisijaisesti rakkaita lemmikkejä ja perheenjäseniä, ja haluan pitää niiden määrän kohtalaisen pienenä, jotta kaikille riittäisi hyvin aikaa, tilaa ja huomiota. Pyrin myös ruokkimaan siilejäni mahdollisimman laadukkaalla ravinnolla, minkä vuoksi esimerkiksi kasvatan suuren osan ruokahyönteisistä itse.

Haluan varmistua siitä, että kaikki Tähdenlennon poikaset pääsevät hyviin, vastuuntuntoisiin koteihin, ja siksi pyrin varmistamaan sen, että siiliä haluavat ostajaehdokkaat ovat perehtyneet kunnolla siilin hoitoon ja tarpeisiin etukäteen. En luovuta siiliä alle 18-vuotiaalle, vaan alaikäisen vanhempien on oltava mukana siiliä ostettaessa ja valmiita kantamaan vastuun siitä, että siili hoidetaan hyvin. Toivon saavani kuulla siiliemme uusilta orjilta kuulumisia myöhemminkin ja olen tietysti myös valmis auttamaan heitä erilaisissa ongelmatilanteissa. Siileillämme on lisäksi ”ikuinen palautusoikeus” eli jos kasvattamastani siilistä syystä tai toisesta joudutaan luopumaan, olen valmis ottamaan sen takaisin ja etsimään sille uuden kodin tai pitämään sen itselläni mahdollisuuksien mukaan.

Jokainen meiltä lähtevä poikanen saa mukaansa ainakin sukutaulun (niin laaja kuin mahdollista), kirjallisen ja suhteellisen kattavan hoito-ohjeen, poikueen vauvakuvia, fleecen palasen, tuttua ruokaa ja mahdollisuuksien mukaan jonkin virikelelun. Myös kotona kasvatettujen ruokahyönteisten (jauhikset, jättikset, sirkat yms.) tai jopa pienen ötökkäfarmin alun saaminen saattaa olla mahdollista omien farmiemme kasvaessa ja vahvistuessa.

 

Kuulumme myös seuraaviin ulkomaalaisiin siiliyhdistyksiin:

                                                                    

                  Hedgehog Welfare Society                                                                        IGWZD

 

 

Takaisin Poikueet-sivulle

 

 

© Juulia Virtanen 2008